به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی دانشگاه محقق اردبیلی، روسای دانشگاه محقق اردبیلی و دانشگاه ساپیننزای رم ایتالیا با هم دیدار و راههای گسترش همکاری علمی و پژوهشی بین دو دانشگاه را بررسی کردند.
در این دیدار که دیروز در حاشیه سفر نمایندگان این دانشگاه به نشست اتحادیۀ بین المللی دانشگاه ها در ایتالیا ترتیب داده شد، دو طرف از همکاری متقابل استقبال کردند.
گودرز صادقی، سرپرست دانشگاه محقق اردبیلی گفت: تعامل با دانشگاه رم در راستای تفاهم نامه امضا شده بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران و وزرات علوم ایتالیا انجام می گیرد.
وی ضمن ابراز خرسندی از فرصت به وجود آمده برای تعامل بیشتر با دانشگاه ساپینزای رم افزود: ما درصدد تنوع بخشی به روابط بین الملل دانشگاه هستیم و ترجیح میدهیم همکاران ما فرصت های مطالعاتی خود را بیشتر از آمریکا در اروپا بگذرانند.
معاون بین الملل دانشگاه ساپینزای رم نیز که به همراه مسئولان دپارتمان ها، دانشکده ها و کارشناسان روابط بین الملل در این جلسه حضور داشت، به عملیاتی کردن حوزه های همکاری بین دو دانشگاه تاکید کرد.
دانشگاه ساپینزای رم با حدود 140 هزار دانشجو بزرگترین دانشگاه اروپا و قدیمی ترین دانشگاه شهر رم است که در سال 1303 میلادی تأسیس شده است.
این دانشگاه طبق اعلام مرکز رتبه بندی دانشگاه های جهان در رتبه 152 جهان و در بالاترین رتبه در ایتالیا قرار دارد و اولین رتبه در میان دانشگاه های اروپای جنوبی و در میان بالای 3 درصد از دانشگاه های جهان قرار می گیرد. همچنین بسیاری از برندگان جایزه نوبل، رئیس پارلمان اروپا، سران چندین کشور و دانشمندان و فضانوردان از جمله فارغ التحصیلان این دانشگاه هستند.
ساپینزا به ایتالیایی به معنای حکمت یا فرزانگی است.
دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1357 با نام آموزشکده کشاورزی و با پذیرش 38 دانشجو در رشته کشاورزی عمومی فعالیت های آموزشی خود را آغاز کرد.
این مرکز آموزش عالی در سال 1371 از دانشگاه تبریز منتزع و مدتی به صورت مجتمع آموزش عالی به فعالیت خود ادامه داده و در سال 1372 با تبدیل آن به دانشگاه با عنوان دانشگاه محقق اردبیلی موافقت شد.
تا سال 1378 در ساختار تشکیلاتی این دانشگاه فقط 16 گروه آموزشی مصوب وجود داشت.
این دانشگاه در 201 رشته تحصیلی داتشجو پذیرش کرده و در حدود 11 هزار نفر دانشجو دارد که در 11 دانشکده مشغول به تحصیل هستند.
از این تعداد 40 رشته آن در مقطع دکتری، 84 رشته آن در مقطع کارشناسی ارشد و بقیه در مقطع کارشناسی و کاردانی است.
این دانشگاه با بهره گیری از تخصص حدود 278 عضو هیات علمی تمام وقت بیش از پیش برای گسترش فعالیت های آموزشی و پژوهشی گام بر می دارد.